Bel +31 (0)24 35 22 571
Applicom   Universiteit Twente 6 Normaal formaat
Onze oplossingen
Van advisering tot montage 

Oplossingen Bouwkundige Brandveiligheid

Uitgebreid dienstenportfolio brandveiligheid

Bij Applicom begrijpen we het belang van bouwkundige brandveiligheid in uw pand. Daarom bieden we een uitgebreid scala aan producten en diensten om ervoor te zorgen dat uw gebouw voldoet aan alle brandveiligheidseisen en -voorschriften. Wij zijn uw partner in diverse aspecten van bouwkundige brandveiligheid, van advies tot beheer en onderhoud. Ontdek hoe we uw brandveiligheid kunnen waarborgen.

Ontdek hoe we uw bouwkundige brandveiligheid kunnen waarborgen

Applicom   Universiteit Twente 18 normaal formaat

Brandpreventie Advies: Voorkom schade door brand

Onze experts bieden bouwkundig advies om de schade door brand tot een minimum te beperken. We inspecteren uw gebouw en stellen gedetailleerde adviesrapporten op met aanbevelingen voor de te nemen maatregelen. Dit omvat 100% bouwkundige opnames, waarbij we alle brandscheidingen controleren en op de plattegronden vastleggen waar zich eventuele gebreken bevinden. In ons digitale logboek vindt u in één oogopslag terug waar zaken niet op orde zijn en, door middel van foto’s, wat er daadwerkelijk aan de hand is in uw gebouw. Desgewenst ontvangt u ook een opgave voor herstelwerkzaamheden.

Bij Applicom gaan we verder dan de dienstverlening: we bieden zekerheid voor uw bedrijf. Kies voor ons als uw partner, en samen zorgen we voor een (brand)veilige en zekere toekomst!

Brandwerende oplossingen: maximale veiligheid

We bieden een breed pakket aan brandpreventieve oplossingen om uw gebouw(en) brandwerend te maken, zodat medewerkers en eigendommen optimaal beschermd zijn. Naast bouwkundige/passieve brandpreventie (deuren, ramen, doorvoeringen en brandkleppen) kunt u ook voor uw actieve brandbeveiliging zoals sprinkler of watermist bij ons terecht. Ook branddetectie (Brandmeld- en ontruimingsinstallaties) of tijdelijke watervoorzieningen kunnen wij voor u verzorgen.

Beheer en onderhoud: Voldoe aan brandveiligheidseisen

Onze beheer- en onderhoudsdiensten omvatten digitale beheerssystemen, logboeken en periodiek onderhoud om te voldoen aan alle brandveiligheidseisen. We nemen de zorg voor uw brandveiligheid uit handen, zodat u zich kunt concentreren op uw bedrijfsvoering. Wij werken met een eigen APP, gekoppeld aan ons beheersysteem. U krijgt als gebruiker toegang tot deze omgeving waardoor u 24/7 inzicht heeft in de status van uw brandcompartimenten.

We zijn trots op ons specialisme en bieden hierdoor maatwerkoplossingen om de brandveiligheid van gebouwconstructies te waarborgen. Als VCA- en ook ISO gecertificeerd bedrijf zijn we in verschillende segmenten actief, zoals de utiliteit, overheid, industrie en zorgsector. Hierbij werken we uitsluitend met collega’s die zijn opgeleid en kennis hebben van alle geldende brandveiligheidseisen. Daarnaast zijn we voorzien van volledige certificeringen en lidmaatschappen van overkoepelende brancheverenigingen. Onze korte lijnen van communicatie zorgen ervoor dat we snel kunnen schakelen en flexibel zijn. In sommige gevallen kunnen we zelfs binnen 24 uur starten met een opdracht of onderhoudsklus.


Onze oplossingen

Applicom   Universiteit Twente 6 Normaal formaat

Brandpreventie advies

Applicom   Universiteit Twente 5 Normaal formaat

Onderhoud en beheer

Applicom   Universiteit Twente 18 normaal formaat

Montage

Handleiding Cloud omgeving Applicom (1)

Compartimentering

Veelgestelde vragen

Wat omvat het bouwkundig advies voor brandpreventie bij Applicom?

Ons bouwkundig advies omvat een grondige inspectie van uw gebouw, inclusief 100% bouwkundige opnames. We stellen gedetailleerde rapporten op met aanbevelingen en leggen eventuele gebreken vast op plattegronden. In ons digitale logboek kunt u eenvoudig de status van uw brandveiligheid controleren.

 Welke brandwerende oplossingen biedt Applicom aan?

Wij bieden een uitgebreid scala aan brandpreventieve oplossingen, waaronder bouwkundige (passieve) brandpreventie zoals deuren, ramen, en brandkleppen. Daarnaast verzorgen we actieve brandbeveiliging zoals sprinkler- en watermistinstallaties, branddetectie, en tijdelijke watervoorzieningen.

 Wat houden de beheer- en onderhoudsdiensten van Applicom in?

Onze beheer- en onderhoudsdiensten omvatten digitale beheerssystemen, logboeken, en periodiek onderhoud om te voldoen aan brandveiligheidseisen. Via onze eigen APP heeft u 24/7 inzicht in de status van uw brandcompartimenten, waarmee we de zorg voor uw brandveiligheid uit handen nemen.

Wat is bouwkundige brandveiligheid en waarom moet ik dit borgen voor mij gebouw?

Bouwkundige brandveiligheid omvat maatregelen die het risico op brand verminderen en de veiligheid van eigendommen en mensen in een gebouw waarborgen. Dit omvat brandwerende materialen en meer. Applicom adviseert u graag hierover.

Applicom   Universiteit Twente 20 normaal formaat

Neem contact op!

We staan u graag te woord!

Graag helpen we u verder! Heeft u vragen over brandveiligheid of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)24 35 22 571

Logo Applicom Brandpreventie part of Unica FC

Applicom is sinds 1960 actief in alle disciplines van bouwkundige brandpreventie en zorgt met bouwkundige brandveiligheidsoplossingen en materialen dat een brand zich niet snel en onvoorspelbaar uitbreidt.

24/7 bereikbaar voor u als klant

Applicom Nederland B.V.

Rondweg 13
6515 AS Nijmegen

Neem contact met ons op

Applicom Nederland BV

Ontwerp en realisatie door