Bel +31 (0)24 35 22 571
Applicom   Universiteit Twente 8 Normaal formaat
Brandpreventie advies
en bouwkundige opnames

Brandpreventie advies 

En bouwkundige opnames

Applicom is úw partner voor deskundig advies en gedetailleerde (100%) bouwkundige opnames van gebouwen. Met ruim 60 jaar ervaring op het gebied van bouwkundige brandpreventie haalt u een ervaren partner in huis. Een partner die niet alleen weet waarover we praten, maar ook begrijpt waarop gelet moeten worden tijdens bouwkundige opnames.

Applicom foto

Brandpreventie advies en bouwkundige opnames gebouw

Met behulp van onze opnametool, ook wel montage APP en digitaal logboek, brengt Applicom alle eventuele gebreken aan de brandscheidingen in kaart. Hierbij wordt op plattegronden vastgelegd waar de gebreken zich bevinden. Ook maken we één of meerdere foto’s van de aangetroffen gebreken en geven we een omschrijving van het gebrek. Indien gewenst bieden we ook herstelmaatregelen aan.

Diverse gebouweigenaaren en/of beheerders gingen u voor en lieten hun pand of meerdere panden door ons inventariseren

Al diverse gebouweigenaren en/of beheerders gingen u voor en lieten hun pand of meerdere panden door ons inventariseren. Na een initiële nul-meting en eventuele herstelwerkzaamheden voeren we desgewenst ook een periodieke her-inspectie uit. U krijgt hierbij toegang tot het digitale logboek en heeft zo te allen tijde inzicht in de status van de brandscheidingen. Handig en efficiënt, en ook snel in te zien bij eventuele controles door brandweer/gemeente of andere controlerende instanties.

Investeer vandaag in uw brandveiligheid en expertise van Applicom. Vraag een vrijblijvend gesprek aan!

Wat bieden we voor brandbeveiliging advies aan?

Onze deskundige adviseurs voeren gedetailleerde bouwkundige opnames uit in zowel bestaande gebouwen als in nieuwbouwprojecten. Dit omvat visuele inspecties en opnames van brandscheidingen (op locatie, of vanaf tekening bij nieuwbouw). Vooraf wordt er besproken wat er wordt gecontroleerd en opgenomen. Dat kunnen alleen doorvoeringen zijn, maar ook overige bouwkundige zaken zoals kozijnen/deuren en ramen en eventuele installatieonderdelen, zoals brandkleppen en roosters. Desgewenst schakelen we extra collega’s in om installatietechnische brandveiligheid, zoals branddetectie (brandmeld- en ontruiming), brandbeveiligingssystemen (sprinkler, watermist- en schuiminstallaties) en tijdelijke watervoorzieningen en tanks te controleren.

Bouwkundige opnames kunnen zogenaamde Nul-metingen zijn, deelopnames, kleine opnames naar aanleiding van een project waarbij brandscheidingen worden doorbroken, opname van technische ruimten, PGS ruimten en/of andere klantspecifieke opnames. In overleg is er veel mogelijk! Na het uitvoeren van grondige opnames bieden wij uitgebreid advies op maat. U ontvangt een rapportage met daarbij digitale plattegronden met locatie aanduiding, foto’s van gebreken, en een korte beschrijving van de eventuele gebreken. Desgewenst wordt ook een opgave van herstel bijgesloten.

Onze oplossingen

Applicom   Universiteit Twente 6 Normaal formaat

Brandpreventie advies

Applicom   Universiteit Twente 5 Normaal formaat

Onderhoud en beheer

Applicom   Universiteit Twente 18 normaal formaat

Montage

Handleiding Cloud omgeving Applicom (1)

Compartimentering

Veelgestelde vragen

Wat wordt er na bouwkundige opnames aangeboden door Applicom?

Na opname ontvangen onze klanten een zeer uitgebreid adviesrapport met digitale plattegronden, foto’s van gebreken en een korte beschrijving. Eventuele herstelwerkzaamheden worden ook desgewenst aangeboden en uitgevoerd.

Hoe worden gebreken aan brandscheidingen vastgelegd?

Applicom gebruikt een opnametool, ook wel montage APP en het digitaal logboek, waarbij gebreken op de plattegronden worden vastgelegd. Foto’s en omschrijvingen van de gebreken worden toegevoegd.

Wat onderscheidt Applicom als brandveiligheid adviesbureau en hoe kunnen ze een bedrijfspand beveiligen?

Als brandveiligheid (advies)bureau onderscheidt Applicom zich door ruim 60 jaar ervaring in gedetailleerde bouwkundige opnames. Applicom biedt op maat gemaakt advies, inclusief digitaal inzicht en herstelmaatregelen om een bedrijfspand optimaal te beveiligen tegen brandrisico’s.

Hoe kan ik investeren in brandveiligheidsadvies van Applicom?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan voor brandbeveiliging advies op maat. Applicom biedt expertise en ook oplossingen om uw brandveiligheid te optimaliseren. Neem contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)24 35 22 571, een afspraak is snel gemaakt!

Door de verspreiding van vuur en rook te vertragen, krijgen mensen meer tijd om een gebouw veilig te verlaten, wat cruciaal is voor hun veiligheid in geval van een calamiteit, zoals een brand.

Applicom foto

Contact

We staan u graag te woord!

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor advies over de brandveiligheid van uw pand. Onze experts staan klaar om uw situatie te analyseren, duidelijkheid te verschaffen en, indien gewenst, ook de nodige stappen te ondernemen. Neem contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)24 35 22 571, een afspraak is snel gemaakt!

Logo Applicom Brandpreventie part of Unica FC

Applicom is sinds 1960 actief in alle disciplines van bouwkundige brandpreventie en zorgt met bouwkundige brandveiligheidsoplossingen en materialen dat een brand zich niet snel en onvoorspelbaar uitbreidt.

24/7 bereikbaar voor u als klant

Applicom Nederland B.V.

Rondweg 13
6515 AS Nijmegen

Neem contact met ons op

Applicom Nederland BV

Ontwerp en realisatie door