Bel +31 (0)24 35 22 571
Applicom   Universiteit Twente 5 Normaal formaat
Digitaal logboek
Ontdek de kracht van het digitale logboek

De kracht van het digitale logboek

Altijd en overal inzicht in de status van uw werkzaamheden

24/7 inzicht in de status van uw brandscheidingen? Altijd en overal kunnen zien, en laten zien wanneer er controles zijn geweest? Wanneer er werkzaamheden zijn uitgevoerd en nieuwe controlerondes gepland staan? Ons digitale logboek biedt permanent inzicht!

Applicom   Universiteit Twente 5 Normaal formaat

Digitaal logboek brandveiligheid

Na een eerste inventarisatie waarbij alle brandscheidingen worden gecontroleerd, ontvangen klanten in een beheersomgeving toegang tot plattegronden. Hierop is zichtbaar waar zich gebreken bevinden, of bevonden. Ook is direct  zichtbaar of er nog gebreken zijn, (rode punten), en of deze al hersteld zijn (groene punten). De rode en groene punten zijn interactief, en na muisklik tonen de foto’s wat het gebrek is, of was. Het digitaal logboek toont voor-en-na foto's, plattegronden en duidelijke uitleg, zodat klanten precies weten wat, waar en wanneer is gedaan. Dit gaat verder: Elk brandwerend onderdeel wordt voorzien van een unieke QR-code. Scan deze, en krijg direct inzicht in uw locatie! De digitaal logboek app kunnen klanten downloaden in de appstore.

De digitaal logboek app kunnen onze klanten downloaden in de appstore

Bewezen resultaat met het logboek

Tijdens inspecties worden brandscheidingen, doorvoeringen, deuren, kozijnen en brandkleppen onder de loep genomen. Eventuele aangetroffen gebreken en ook herstelde gebreken worden vastgelegd in het digitale logboek. Dit samen met duidelijke foto(s) en een korte beschrijving. Met een speciale QR-code - per brandwerend onderdeel – krijgt u snel inzicht in de situatie.

Met ons digitale logboek tast u nooit meer in het duister. Elke stap van het proces wordt zorgvuldig gedocumenteerd en inzichtelijk gemaakt

Voordelen van het digitale logboek

  • Altijd inzicht in uitgevoerde werkzaamheden: Met ons digitale logboek tast u nooit meer in het duister. Elke stap van het proces wordt zorgvuldig gedocumenteerd en inzichtelijk gemaakt. Geen verrassingen meer, enkel duidelijkheid.
  • Voldoen aan de zorgplicht voor brandwerende scheidingen conform het Bouwbesluit: Met ons logboek en periodieke controles kunt u erop vertrouwen dat brandwerende scheidingen worden beheerd en onderhouden conform wet- en regelgeving.
  • Minder papier, meer duurzaamheid: Met ons digitale logboek gaan we niet alleen voor transparantie, maar ook voor duurzaamheid. Minder papiergebruik betekent minder impact voor het milieu.
  • Direct inzicht in onderhoud en inspectie: Waarom wachten op problemen? Ons logboek geeft een overzicht van wanneer onderhoud gepleegd dient te worden en wanneer inspecties uitgevoerd worden. Zo voorkomt u onverwachte tegenvallers en kunnen maatregelen genomen worden om gebouwen in topconditie te houden. 

Digitaal gemak

Alle werkzaamheden, zoals brandveilige afdichtingen worden dankzij smartphones en tablets digitaal vastgelegd. Elke stap. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om op afstand mee te kijken. Via een klantspecifieke inlogcode krijgt u toegang tot realtime inzicht van de voortgang. 24/7, waar u ook bent. Deze informatie is alleen toegankelijk voor eigenaren en gemachtigden. Betrouwbaar en efficiënt, dat is ons logboek!

Voldoet aan wet- en regelgeving

Eisen van het Besluit Bouwwerken leefomgeving (Bbl) (artikel 1.16) nemen we serieus. Als gebouweigenaars of beheerder moet u aantonen dat onderhoud en beheer van brandwerende scheidingen goed geregeld is. Hier komt ons logboek in het spel! Het is niet alleen een oplossing, maar ook een manier om aan deze verplichting te voldoen. Naleving wordt daarmee een zorgeloos proces.

Onze oplossingen

Applicom   Universiteit Twente 6 Normaal formaat

Brandpreventie advies

Applicom   Universiteit Twente 5 Normaal formaat

Onderhoud en beheer

Applicom   Universiteit Twente 18 normaal formaat

Montage

Handleiding Cloud omgeving Applicom (1)

Compartimentering

Veelgestelde vragen

Hoe biedt het digitale logboek van Applicom permanent inzicht in de status van brandscheidingen?

Na een initiële inventarisatie krijgen onze klanten toegang tot plattegronden met interactieve rode en groene punten die de gebreken en herstelde punten weergeven. Met foto's en uitleg biedt het logboek gedetailleerd inzicht in wat, waar en wanneer is gedaan.

Wat zijn de voordelen van het digitale logboek voor brandveiligheid?

Het digitale logboek zorgt voor inzicht in uitgevoerde werkzaamheden, voldoet aan de zorgplicht voor brandwerende scheidingen conform het Bouwbesluit, bevordert duurzaamheid door minder papiergebruik, en biedt direct inzicht in onderhoud en inspecties om onverwachte tegenvallers te voorkomen.

Hoe draagt het digitale logboek bij aan duurzaamheid?

Het digitale logboek brandveiligheid bevordert duurzaamheid door het gebruik van minder papier, wat resulteert in minder impact op het milieu en tegelijkertijd ook transparantie en efficiëntie in het proces biedt.

Hoe draagt het digitale logboek bij aan voldoen aan wet- en regelgeving?

Het logboek voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit (artikel 1.16) door middel van het inzichtelijk maken van gedocumenteerde periodieke controles en beheer en onderhoud van brandwerende scheidingen en dergelijke. Het biedt een zorgeloze manier om aan de verplichtingen te voldoen.

Applicom   Universiteit Twente 20 normaal formaat

Neem contact op!

We staan u graag te woord!

Wanneer klanten interesse hebben in een van onze diensten kunnen zij of kunt u via welkom@applicom.nl of telefonisch via +31 (0)24 35 22 571 contact met ons opnemen met al uw vragen. Zodra we deze in goede orde hebben ontvangen, nemen we binnen 48 uur contact op. 

Logo Applicom Brandpreventie part of Unica FC

Applicom is sinds 1960 actief in alle disciplines van bouwkundige brandpreventie en zorgt met bouwkundige brandveiligheidsoplossingen en materialen dat een brand zich niet snel en onvoorspelbaar uitbreidt.

24/7 bereikbaar voor u als klant

Applicom Nederland B.V.

Rondweg 13
6515 AS Nijmegen

Neem contact met ons op

Applicom Nederland BV

Ontwerp en realisatie door