Bel +31 (0)24 35 22 571
IMG 4292
Integrale brandveiligheid
Passieve en actieve brandbeveiliging in één hand

Integrale brandveiligheidsoplossingen

Integrale brandveiligheids-oplossingen

Passieve en actieve brandbeveiliging in één hand. One-stop-shopping

Bij Applicom begrijpen we dat brandveiligheid draait om een doordachte combinatie van technische installaties en de bouwkundige maatregelen. Sinds 2019 is Applicom onderdeel geworden van Unica Fire Safety. Samen met andere bedrijven binnen het cluster Unica Fire Safety, bieden we een allesomvattende benadering - integrale brandveiligheid - om u volledig te ontzorgen en gemoedsrust te bieden.

IMG 4292

Waarom integrale brandveiligheid?

Brandveiligheid gaat niet alleen over het aanbrengen van brandwerende scheidingen, deuren en kozijnen. Het draait om een complete aanpak waarin installatietechnische en ook de bouwkundige stukken goed in elkaar passen. Hierdoor bieden we een totaaloplossing die alles goed samenbrengt. Denk aan brandwerende doorvoeringen, brandwerende kozijnen en deuren, maar ook aan een brandveiligheidsinstallatie (sprinkler,- watermist,- en schuiminstallaties), branddetectie (brandmeld- en ontruimingsinstallatie) en/of andere oplossingen. Met deze integrale dienstverlening houden we bezittingen en mensen veilig tegen brandgevaar!

Het draait om een complete aanpak waarin installatietechnische en bouwkundige stukken goed in elkaar passen

Onze benadering

We zetten in op oplossingen die precies passen bij wat klanten nodig hebben. Ons team begint met een analyse van uw locatie, en vervolgens adviseren we u. Hierdoor kunnen we de beste mix van installatietechnische en bouwkundige maatregelen voor uw brandveiligheid bepalen. Maatregelen die perfect bij uw situatie aansluiten. Klaar voor een aanpak op maat? Wij staan voor u klaar.

Integrale brandveiligheid gaat verder dan service: het is een samenwerking waarbij we gezamenlijk streven naar de veiligheid van uw omgeving

Kies voor Applicom als trouwe partner in complete brandveiligheid en ervaar de geruststelling dat uw bezittingen en medewerkers te allen tijde beschermd zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakt advies en ontdek hoe we samen kunnen bijdragen aan een veiligere toekomst.

Voordelen van de aanpak

  • Complete Bescherming: Onze integrale aanpak biedt een uitgebreide dekking, waardoor u een hoger niveau van brandveiligheid en zekerheid kunt verwachten.
  • Eenvoud en Gemak: Door al uw brandveiligheidsbehoeften bij één partner onder te brengen, bespaart u tijd en moeite bij het coördineren van verschillende leveranciers.
  • Expertise en Ervaring: Ons team bestaat uit professionals met diepgaande kennis van zowel installatietechnische als bouwkundige aspecten van brandveiligheid.
  • Maatwerk: Wij begrijpen dat elk project uniek is. Daarom passen we onze oplossingen aan om aan uw specifieke eisen te voldoen.

Installatietechnische en bouwkundige brandveiligheidsoplossingen

Installatietechnische oplossingen voorzien in geavanceerde branddetectie-, alarm- en blussystemen die snel en tevens nauwkeurig reageren op potentiële brandgevaren. Deze technische oplossingen zijn ontworpen om brand(en) te signalen, detecteren en te controleren, nog voordat deze brand zich in een bedrijfspand kan verspreiden. Door het ontwikkelen en implementeren van bouwkundige brandveiligheidsoplossingen wordt brand- en rookverspreiding voorkomen, en worden vluchtroutes geoptimaliseerd. Dit omvat brandwerende materialen, compartimentering, en structurele aanpassingen die gebouwen brandveiliger maken.

Innovatieve oplossingen

Naast brandveiligheidsoplossingen bieden we ook innovaties aan die brandveiligheid slimmer, duurzamer en efficiënter maken. Dit doet Applicom in samenwerking met het cluster Unica Fire Safety, waardoor we de voorloper zijn op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Weten welke innovaties het cluster over beschikt? Bekijk hier meer informatie of bekijk onze innovatie: de slimme sparing!

Onze oplossingen

Applicom   Universiteit Twente 6 Normaal formaat

Brandpreventie advies

Applicom   Universiteit Twente 5 Normaal formaat

Onderhoud en beheer

Applicom   Universiteit Twente 18 normaal formaat

Montage

Handleiding Cloud omgeving Applicom (1)

Compartimentering

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor integrale brandveiligheid bij Applicom?

Onze integrale benadering omvat zowel installatietechnische als ook bouwkundige maatregelen, waardoor we een totaaloplossing bieden die voldoet aan de hoogste normen en uw bedrijfscontinuïteit waarborgt.

Wat zijn de voordelen van de aanpak van Applicom?

Onze aanpak biedt complete bescherming, eenvoud maar ook gemak in coördinatie, expertise van onze professionals, en maatwerkoplossingen die perfect passen bij uw specifieke klantsituatie.

Welke innovaties biedt Applicom aan in een samenwerking met Unica Fire Safety?

Applicom biedt niet alleen brandveiligheidsoplossingen maar ook innovaties die brandveiligheid slimmer, duurzamer en efficiënter maken. Ontdek hier meer over de vooruitstrevende innovaties binnen het cluster Unica Fire Safety.

IMG 4292

Contact

We staan u graag te woord!

Wij staan graag voor u klaar om u te ondersteunen bij het opzetten van een krachtig brandveiligheidssysteem dat aan al uw eisen voldoet. Heeft u vragen over brandveiligheid of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)24 35 22 571

Logo Applicom Brandpreventie part of Unica FC

Applicom is sinds 1960 actief in alle disciplines van bouwkundige brandpreventie en zorgt met bouwkundige brandveiligheidsoplossingen en materialen dat een brand zich niet snel en onvoorspelbaar uitbreidt.

24/7 bereikbaar voor u als klant

Applicom Nederland B.V.

Rondweg 13
6515 AS Nijmegen

Neem contact met ons op

Applicom Nederland BV

Ontwerp en realisatie door