Bel +31 (0)24 35 22 571
Afbeelding2
Slimme sparingen
24/7 actueel inzicht van brandscheidingen

24/7 inzicht in brandscheidingen

Van passieve controle naar continue, actieve monitoring

Ontdek de toekomst van brandveiligheid met onze innovatieve oplossing, de slimme sparing! Wist u dat een groot deel van de brandsparingen in Nederland niet voldoet aan wet- en regelgeving? En dat een deel hiervan jaarlijks muteert met alle gevolgen van dien? Daarom is het tijd voor verandering! Met de slimme sparing voldoen gebouwen aan de eisen van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BbL) en wordt brandveiligheid nog efficiënter ingezet. Deze toepassingen monitort brandwerende doorvoeringen op beschadigingen. Krijg 24/7 inzicht in de status van uw brandwerende sparingen en zet de stap naar continue, actieve monitoring!

Brandwerende afdichtingen: Slimme Sparing(en)

De slimme sparing bestaat uit een coating die op diverse brandwerende doorvoeringen wordt aangebracht. Door de geavanceerde technologie geeft de coating bij mutatie direct signalering, bijvoorbeeld als iemand een kabel trekt. Elke mutatie wordt geregistreerd in de Cloudomgeving, waardoor het beheer eenvoudig is en de controle op brandveiligheid wordt vergroot. Door de slimme sparing is het mogelijk om op afstand de status van brandwerende doorvoeringen en eventuele schades/doorboringen te monitoren.

Het voordeel van de slimme sparing is dat u 24/7 op de hoogte bent van onopgemerkte activiteiten aan brandwerende afdichtingen en er minder overlast op locatie is door de digitale inspectie. Door de slimme sparing hoeven niet meer alle afdichtingen te worden gecontroleerd. Dit zorgt voor minder fysieke inspecties. Een ander voordeel is dat gebouwbeheerders volledig voldoen aan de zorgplicht zoals Besluit Bouwwerken leefomgeving (Bbl) voorschrijft. In slechts één klik heeft u inzicht in de huidige status van de brandwerende voorzieningen.

Slimme Sparing Applicom

De slimme sparing geeft door middel van een coating realtime inzicht wanneer brandwerende sparingen worden doorbroken

De voordelen op een rij

 • Minder overlast van inspecties
 • Planbaar onderhoud door Cloudomgeving
 • 24/7 inzicht in de status van brandwerende afdichtingen
 • Voldoet aan wet- en regelgeving 

De werking: Slimme sparing maken in uw bedrijfspand

Na het inloggen in de digitale Cloudomgeving van Applicom wordt direct inzichtelijk waar eventuele mutaties zich bevinden. Via notificaties wordt aangegeven waar (in welke ruimte) en wanneer (datum en tijdstip) schade is ontstaan. Op basis van de verkregen informatie en inzichten kan het onderhoud eenvoudig en efficiënt worden ingepland.

Onze oplossingen

Applicom  Universiteit Twente 6 Normaal formaat

Brandpreventie advies

Applicom  Universiteit Twente 5 Normaal formaat

Onderhoud en beheer

Applicom  Universiteit Twente 18 normaal formaat

Montage

Handleiding Cloud omgeving Applicom (1)

Compartimentering

Veelgestelde vragen

Wat is de slimme sparing?

De slimme sparing bestaat uit een coating die op diverse brandwerende doorvoeringen wordt aangebracht.

Wat zijn de voordelen van de Slimme Sparing?
 • Minder overlast van inspecties
 • Planbaar onderhoud door Cloudomgeving
 • 24/7 inzicht in de status van brandwerende afdichtingen
 • Voldoet aan wet- en regelgeving 
Hoe werkt de slimme sparing?

Door de geavanceerde technologie geeft de coating bij mutatie direct signalering, bijvoorbeeld als iemand een kabel trekt. Elke mutatie wordt geregistreerd in de Cloudomgeving, waardoor het beheer eenvoudig is en de controle op brandveiligheid wordt vergroot.

Slimme Sparing Applicom

Neem contact op!

We staan u graag te woord!

Heeft u aanvullende vragen over de brandwerende afdichtingen van uw brandsparingen? Benieuwd wat de slimme sparing voor uw bedrijfspand kan betekenen? Neem contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)24 35 22 571

Logo Applicom Brandpreventie part of Unica FC

Applicom is sinds 1960 actief in alle disciplines van bouwkundige brandpreventie en zorgt met bouwkundige brandveiligheidsoplossingen en materialen dat een brand zich niet snel en onvoorspelbaar uitbreidt.

24/7 bereikbaar voor u als klant

Applicom Nederland B.V.

Rondweg 13
6515 AS Nijmegen

Neem contact met ons op

Applicom Nederland BV

Ontwerp en realisatie door