Bel +31 (0)24 35 22 571
Pollution 4796858 1280
Brandveiligheid Industrie
Bedrijfszekerheid in de industriële sector

Verhoog de bedrijfszekerheid door bouwkundige brandveiligheid 

Bouwkundige brandveiligheid in de industrie

In de industrie staat efficiëntie voorop, maar veiligheid, en dus brandveiligheid, is het allerbelangrijkste. In deze sector, waar veel energie wordt gebruikt, neemt het gevaar voor (elektrische) brandincidenten steeds meer toe. Bij Applicom begrijpen we hierdoor de cruciale rol van brandveiligheid en bieden we op maat gemaakte bouwkundige oplossingen voor de industrie aan. Kies voor doeltreffendheid en bescherm uw bedrijf tegen brandgevaar!

Kies voor Applicom en verbeter de brandveiligheid van uw bedrijfspand

Voldoen aan regelgeving
conform Besluit Bouwwerken
Leefomgeving (Bbl)

Zorgen dat het bedrijfspand
voldoet aan een brand-
veilige werk- en leefomgeving

Gebruik maken van digitale
beheerssystemen met 24/7
inzicht in brandscheidingen

Brandveiligheidsoplossingen zijn cruciaal om werknemers te beschermen, materiële schade te voorkomen en  bedrijfsonderbrekingen te minimaliseren

Kies voor het team van Applicom en verbeter de brandveiligheid van uw pand met bewezen bouwkundige brandveiligheidsoplossingen. Wij beschermen bedrijven, zodat u kunt blijven groeien. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Bescherming tegen risico's: bouwkundige brandveiligheid industrie

In huidige industriële omgevingen, waar efficiëntie en productiviteit centraal staan, is het waarborgen van optimale brandveiligheid van het grootste belang. Industriegebouwen vormen een complexe omgeving met verschillende risicofactoren, die de impact van een brand kunnen versterken. Het toepassen van doeltreffende brandveiligheidsoplossingen is cruciaal om werknemers te beschermen, bedrijfsonderbrekingen te minimaliseren en materiële schade te voorkomen. Door deze oplossingen te integreren wordt de reactietijd op noodsituaties verbeterd en de risico’s proactief beperkt. Denk hierbij aan geavanceerde branddetectiesystemen tot het gebruik van brandvertragende materialen en doordachte evacuatieplannen. Elk aspect van een brandveiligheidsstrategie moet hierbij gericht zijn op het minimaliseren van de verspreiding van brand en het vergroten van de veiligheid van alle aanwezigen in een bedrijfspand.

Brandveiligheid in de industrie: beheer en onderhoud

Regelmatig onderhoud is belangrijk om de effectiviteit van brandpreventiemaatregelen- en tevens de oplossingen te waarborgen. Door periodieke inspecties, het testen van brandbeveiligingsapparatuur en het trainen van medewerkers in noodprocedures kunnen industriële organisaties blijven voldoen en verbeteren met betrekking tot de algehele brandveiligheidsstandaarden. Met een doelgerichte aanpak kunnen bedrijven een robuuste brandveiligheidsinfrastructuur opzetten die niet alleen de materiële bezittingen beschermt, maar ook vertrouwen en de gemoedsrust van alle betrokkenen versterkt.

Het werkproces in de industrie

Onze expertise en jarenlange ervaring maakt ons uw ultieme partner voor een brandveiliger gebouw. Door flexibiliteit kunnen we in overleg  met onze klanten verstoringen in het bedrijfsproces minimaliseren en verhogen we de efficiëntie. We begrijpen de meeste bedrijfsprocessen en passen hier onze aanpak op aan. Hierbij is veiligheid prioriteit nummer één. Onze medewerkers zijn allemaal VCA gecertificeerd en weten wat er nodig is om veilig te kunnen en blijven werken.

Is één van de situaties in de industriële omgeving of voor uw bedrijfspand van toepassing? 

  • Moeite om na te gaan of u voldoet aan wet- en regelgeving? Of u er genoeg aan doet om een brandveilige werkomgeving te creëren? Applicom staat klaar om te helpen en te adviseren over de naleving van wet- en regelgeving, en over het realiseren van een brandveiliger gebouw.
  • Weet u niet of uw pand voldoet? Of er brandwerende wanden, deuren, ramen en andere materialen aanwezig zijn? Wij helpen graag en kunnen middels een quickscan of een volledige inspectie inzicht geven.
  • Wilt u brandweer, verzekeraar en/of andere controlerende instanties goed te woord kunnen staan? Maak dan gebruik van onze digitale beheerssystemen met 24/7 inzicht in de status van uw brandscheidingen!

Bekijk onze segmenten

In ieder pand is bouwkundige brandveiligheid onmisbaar. Ontdek nu hoe Applicom bedrijven in verschillende
segmenten met maatwerk oplossingen helpt bij het waarborgen van een brandveilige werk- en leefomgeving.

Applicom   Universiteit Twente 9 normaal formaat

utiliteit

Applicom   Universiteit Twente 6 Normaal formaat

industrie

Applicom   Universiteit Twente 18 normaal formaat

zorg

Applicom   Universiteit Twente 4 Normaal Formaat

overheid

Veelgestelde vragen

Waarom is brandveiligheid in de industriële sector zo belangrijk?

Veiligheid staat voorop in de industrie, en brandveiligheid speelt daarbij een cruciale rol. Het waarborgen van de brandveiligheid voorkomt niet alleen brandrisico's, maar zorgt er ook voor dat bedrijfsprocessen ongehinderd kunnen doorgaan, zonder dat de bedrijfscontinuïteit in gevaar komt.

Hoe draagt Applicom bij aan bouwkundige brandveiligheid in de industrie?

Applicom levert op maat gemaakte bouwkundige oplossingen. We richten ons onder andere op correcte brandcompartimentering, brandwerende wanden en vloeren en het gebruik van brandwerende materialen.

Met de opkomst van elektrische auto's is brandveiligheid in utilitaire gebouwen, zoals parkeergarages, steeds meer complexer geworden. Onze focus ligt niet alleen op de parkeergarage zelf, maar ook op de aangrenzende ruimtes zoals appartementen, commerciële zones en kantoren om een (brand)veilige omgeving te waarborgen.

Ons bedrijf richt zich primair op het dichten van sparingen en het aanpassen van constructies om de verspreiding van rook en vuur te voorkomen. Dit geeft kostbare tijd voor de evacuatie, brandbestrijding en ook schadebeperking. We bieden tevens technische installatie-oplossingen om onze klanten volledig te ontzorgen.

Vastgoedeigenaren zijn wettelijk verantwoordelijk voor bouwkundige brandveiligheid. Applicom past de meest geschikte oplossingen toe die voldoen aan de wet- en regelgeving, en zo bijdragen aan een (brand)veilige en financieel gezonde situatie.

Applicom   Universiteit Twente 20 normaal formaat

Neem contact op!

We staan u graag te woord!

Heeft u vragen over de diensten die wij kunnen leveren in een van onze (hoofd)segmenten, zoals de zorg, industrie, utiliteit of overheid? Neem contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)24 35 22 571

Logo Applicom Brandpreventie part of Unica FC

Applicom is sinds 1960 actief in alle disciplines van bouwkundige brandpreventie en zorgt met bouwkundige brandveiligheidsoplossingen en materialen dat een brand zich niet snel en onvoorspelbaar uitbreidt.

24/7 bereikbaar voor u als klant

Applicom Nederland B.V.

Rondweg 13
6515 AS Nijmegen

Neem contact met ons op

Applicom Nederland BV

Ontwerp en realisatie door