Bel +31 (0)24 35 22 571
Courtyard 888306 1280
Brandveiligheid Overheid
Speler in bouwkundige brandveiligheidsoplossingen
Speler in bouwkundige brandveiligheids-oplossingen

Betrouwbare bouwkundige brandveiligheid met focus op overheid

Bouwkundige brandveiligheid in de overheidssector

Bouwkundige brandveiligheid in overheidsgebouwen is nodig om de brandveiligheid van gebruikers van deze gebouwen te kunnen garanderen. Dagelijks worden deze gebouwen bezocht door honderden bezoekers, medewerkers en burgers. Een brandveilig gebouw in de publieke sector is een belangrijke voorwaarde, en daar komt Applicom om de hoek kijken! Onze medewerkers staan klaar om een veilige omgeving te creëren en te voldoen aan de hoogste normen voor brandpreventie in de publieke sector.

Samen werken we aan een veilige, betrouwbare en veerkrachtige omgeving voor u en uw doelgroep

Voldoen aan regelgeving
conform Besluit Bouwwerken
Leefomgeving (Bbl)

Meer bedrijfszekerheidĀ 
voor de brandveiligheid van
uw bedrijfspand(en)

Zorgen voor een beschermde schoolomgeving of publieke omgeving

Applicom begrijpt de unieke uitdagingen waarmee instellingen te maken hebben en biedt maatwerk brandveiligheidsoplossingen

Of het nu gaat om bedrijfszekerheid of veilige ontruiming, Applicom zet deskundigheid in om uw pand en publieke ruimte te beschermen en voor te bereiden op mogelijke evacuaties. Aarzel niet langer en neem contact met ons op!

Bescherming tegen risico's: bouwkundige brandveiligheid overheid

Of het gaat om gemeentehuizen, scholen of andere overheidsinstanties, het waarborgen van de veiligheid voor zowel bezoekers als medewerkers binnen deze gebouwen staat voorop. Applicom begrijpt de unieke uitdagingen waarmee deze instellingen te maken hebben en biedt hiervoor maatwerk brandveiligheidsoplossingen. Deze maatregelen omvatten onder andere brandwerende constructies en het gebruik van brandvertragende materialen. Deze zijn van onschatbare waarde bij het minimaliseren van de schade die door brand kan worden veroorzaakt, en wat een veilige evacuatie in noodsituaties mogelijk maakt. Door te investeren in bouwkundige brandveiligheid wordt het vertrouwen in de brandveiligheid van deze gebouwen vergroot.

De werkwijze van Applicom

Wij zijn er bij Applicom om uw gebouw te voorzien van bouwkundige brandveiligheid. Onze medewerkers staan paraat om dat te leveren. Met de focus op doeltreffende maatregelen tegen brand werken we dagelijks aan de optimale brandveiligheid. Onze aanpak is flexibel, met constante afstemming en expertise. Onze expertise richt zich op het beschermen van medewerkers en eigendommen. We houden voortdurend overleg op verschillende niveaus om naadloos aan te sluiten op de klantbehoeften.

Onze planning passen we aan op uw agenda en we werken nauw samen om een veilige en efficiënte omgeving te creëren. We hebben veel ervaring in het werken binnen de procedures van de overheid om vergunningen en toestemmingen te verkrijgen voor bouwkundige brandveiligheidswerkzaamheden. We begrijpen de noodzaak en doen ons best om (geluids)overlast te minimaliseren. Bij Applicom zijn we er klaar voor om uw gebouw zowel installatietechnisch als bouwkundig brandveiliger te maken!

Is één van deze situaties in de overheid voor u van toepassing?

  • Garanderen van bedrijfszekerheid voor bedrijfspanden en zorgen voor een veilige ontruiming voor betrokkene in publieke ruimtes
  • Zorgen voor een beschermde omgeving of een veilige publieke omgeving. Applicom biedt maatwerkoplossingen die aan de strengste normen voldoen, en versterkt zo het vertrouwen in de veiligheid van belangrijke (overheid)locaties.

Wet- en regelgeving

We begrijpen hoe belangrijk het is om te voldoen aan de wettelijke eisen voor de brandveiligheid binnen de overheidssector. Onze oplossingen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat u voldoet aan het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bbl) en andere richtlijnen in wet- en regelgeving. 

Bekijk onze segmenten

In ieder pand is bouwkundige brandveiligheid onmisbaar. Ontdek nu hoe Applicom bedrijven in verschillende
segmenten met maatwerk oplossingen helpt bij het waarborgen van een brandveilige werk- en leefomgeving.

Applicom   Universiteit Twente 9 normaal formaat

utiliteit

Applicom   Universiteit Twente 6 Normaal formaat

industrie

Applicom   Universiteit Twente 18 normaal formaat

zorg

Applicom   Universiteit Twente 4 Normaal Formaat

overheid

Veelgestelde vragen

Waarom is bouwkundige brandveiligheid in overheidsgebouwen van belang?

Het waarborgt de brandveiligheid van bezoekers en medewerkers in gebouwen die dagelijks door velen bezocht worden. Applicom biedt op maat gemaakte oplossingen voor optimale brandpreventie.

Welke oplossingen biedt Applicom voor veiligheid in overheidsgebouwen?

Applicom begrijpt de uitdagingen van instellingen zoals gemeentehuizen en scholen. Wij als team leveren brandveiligheidsoplossingen zoals onder andere: brandwerende constructies en brandvertragende materialen voor minimalisatie van brandschade en veilige evacuaties.

Hoe pakt Applicom de brandveiligheid aan in scholen en overheidsgebouwen?

We streven naar dagelijkse brandveiligheid met maatregelen tegen rook- en vuurverspreiding. Onze flexibele aanpak en onze expertise beschermen leerlingen, medewerkers en tevens eigendommen. We passen onze planning waar nodig aan, minimaliseren overlast en zorgen voor conformiteit met overheidsprocedures.

Hoe zorgt Applicom voor naleving van wet- en regelgeving?

Onze oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan het Bouwbesluit en andere wettelijke richtlijnen. Onze expertise garandeert de naleving van regels en voorkomt aansprakelijkheidskwesties.

Hoe ondersteunt Applicom bedrijfszekerheid en veilige ontruiming?

Wij waarborgen continuïteit in bedrijfspanden en faciliteren veilige evacuaties in publieke ruimtes. Onze maatwerkoplossingen voldoen aan strenge normen en vergroten het vertrouwen in veiligheid. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Applicom   Universiteit Twente 20 normaal formaat

Neem contact op!

We staan u graag te woord!

Heeft u vragen over de diensten die wij kunnen leveren in een van onze (hoofd)segmenten, zoals de zorg, industrie, utiliteit of overheid? Neem contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)24 35 22 571

Logo Applicom Brandpreventie part of Unica FC

Applicom is sinds 1960 actief in alle disciplines van bouwkundige brandpreventie en zorgt met bouwkundige brandveiligheidsoplossingen en materialen dat een brand zich niet snel en onvoorspelbaar uitbreidt.

24/7 bereikbaar voor u als klant

Applicom Nederland B.V.

Rondweg 13
6515 AS Nijmegen

Neem contact met ons op

Applicom Nederland BV

Ontwerp en realisatie door