Bel +31 (0)24 35 22 571
Apartment 6490208 1280
Brandveiligheid Utiliteit
De rol van bouwkundige brandveiligheidsoplossingen
De rol van bouwkundige brandveiligheids-oplossingen

Ontdek de cruciale rol van brandveiligheid in de utiliteit

Bouwkundige brandveiligheid in de utiliteitsbouw

In de wondere wereld van utiliteit, waarin woonbestemmingen ontbreken, staat de  bouwkundige brandveiligheid voorop. Dit is niet slechts een formaliteit, maar een essentieel onderdeel om schade en brandgevaarlijke situaties te voorkomen. Een doordacht plan kan het verschil maken tussen chaos en veiligheid, verwoesting en bescherming. Door structurele brandwerende voorzieningen kan een beginnende brand worden ingekapseld of vertraagd, om de verspreiding van vuur en rook te voorkomen. Kies voor Applicom en zorgt dat gebruikers meer tijd krijgen om een gebouw veilig te verlaten!

Kies voor bouwkundige brandveiligheid met impact, kies voor team Applicom!

Voldoen aan regelgeving
conform Besluit Bouwwerken
Leefomgeving (Bbl)

Meer bedrijfszekerheidĀ 
voor de brandveiligheid van
uw bedrijfspand(en)

Meer bedrijfszekerheidĀ 
voor parkeergarages en bovenliggende functies

Applicom neemt in de utiliteit een leidende positie in met projecten in o.a. hotels, het onderwijs, parkeergarages, fabrieken, kantoren en meer

Kies voor brandveiligheid met impact, kies voor Applicom! Meer weten? Neem dan gerust contact op met één van onze brandveiligheidsspecialisten. 

Bouwkundige brandveiligheid in de utiliteit

Applicom neemt in de utiliteit een leidende positie in, met een focus op een breed scala aan projecten zoals onderwijsinstellingen, parkeergarages, hotels, fabrieken en kantoren. Voor vastgoedondernemingen die gebouwen met huurders beheren, begint ons proces met een nulmeting om de huidige staat van brandveiligheid vast te stellen voordat er controle plaatsvindt. Dankzij onze landelijke dekking zijn we actief door het hele land, en we streven ernaar om eventuele hinder tot een minimum te beperken, terwijl bedrijfsprocessen onverstoord doorgaan. Dit terwijl onze monteurs hun werk doen. Dit vraagt om een flexibele aanpak en nauwkeurig overleg met alle betrokken partijen, inclusief huurders en vastgoedbeheerders.

Brandveiligheid in parkeergarages en meer

Met de opkomst van elektrische auto's wordt brandveiligheid in gebouwen, waaronder parkeergarages, steeds complexer. Hier draait het om het waarborgen van bouwkundige brandveiligheid, niet alleen binnen de parkeergarage zelf, maar ook in aangrenzende ruimtes zoals appartementen, commerciële zones en kantoren.

De werkwijze van Applicom

Ons bedrijf zet zich in om brandveiligheid in de utiliteitsbouw te optimaliseren. We dichten sparingen af en passen constructies aan om te voorkomen dat rook- en vuur zich verder verspreidt naar andere delen van het gebouw. Of overslaat naar een volgend compartiment. Hiermee winnen we kostbare tijd. Tijd voor evacuatie, brandbestrijding en het minimaliseren van schade. Ook bieden we installatietechnische oplossingen om klanten volledig te kunnen ontzorgen. Al deze oplossingen leveren we waarbij transparante communicatie en duidelijk overleg centraal staat. Hierdoor kunnen we efficiënt handelen en onze klanten in deze sector volledig ontlasten!

Is één van de situaties in de utiliteitsbouw van toepassing? 

  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • Bedrijfszekerheid voor gebouw(en), parkeergarages en bovenliggende functies

Voldoe aan wet- en regelgeving!

Vastgoedeigenaren zijn vanuit wet- en regelgeving verantwoordelijk voor de bouwkundige brandveiligheid. Naast veiligheidsaspecten brengt brand een enorme financiële schade met zich mee, wat grote gevolgen kan hebben voor de exploitatie van het gebouw. In overleg past Applicom de meest geschikte bouwkundige brandveiligheidsoplossingen toe die voldoen aan wet- en regelgeving. 

Bekijk onze segmenten

In ieder pand is bouwkundige brandveiligheid onmisbaar. Ontdek nu hoe Applicom bedrijven in verschillende
segmenten met maatwerk oplossingen helpt bij het waarborgen van een brandveilige werk- en leefomgeving.

Applicom   Universiteit Twente 9 normaal formaat

utiliteit

Applicom   Universiteit Twente 6 Normaal formaat

industrie

Applicom   Universiteit Twente 18 normaal formaat

zorg

Applicom   Universiteit Twente 4 Normaal Formaat

overheid

Veelgestelde vragen

Waarom is brandveiligheid zo belangrijk in de utiliteitssector?

In de wereld van utiliteit, waarin gebouwen geen woonbestemming hebben, is bouwkundige brandveiligheid van cruciaal belang om schade en gevaarlijke situaties te voorkomen. Een doordacht brandpreventieplan kan het verschil maken tussen chaos en veiligheid, verwoesting en bescherming.

Hoe draagt Applicom bij aan bouwkundige brandveiligheid in de utiliteitssector?

Applicom is een voorloper in deze sector en focust zich op diverse projecten zoals onderwijsinstellingen, parkeergarages, hotels, fabrieken, kantoren en meerdere gebouwen. We beginnen eerst met een nulmeting om de huidige brandveiligheid te beoordelen voordat er een controle plaatsvindt. Onze landelijke aanwezigheid stelt ons in staat om overal in het land actief te zijn, waarbij we bedrijfsprocessen minimaal verstoren en nauw samenwerken met huurders en vastgoedbeheerders.

Wat houdt brandveiligheid in parkeergarages in?

Met de opkomst van elektrische auto's is brandveiligheid in utilitaire gebouwen, zoals parkeergarages, steeds meer complexer geworden. Onze focus ligt niet alleen op de parkeergarage zelf, maar ook op de aangrenzende ruimtes zoals appartementen, commerciële zones en kantoren om een (brand)veilige omgeving te waarborgen.

Hoe optimaliseert Applicom bouwkundige brandveiligheid?

Ons bedrijf richt zich primair op het dichten van sparingen en het aanpassen van constructies om de verspreiding van rook en vuur te voorkomen. Dit geeft kostbare tijd voor de evacuatie, brandbestrijding en ook schadebeperking. We bieden tevens technische installatie-oplossingen om onze klanten volledig te ontzorgen.

Hoe helpt Applicom vastgoedeigenaren met wet- en regelgeving?

Vastgoedeigenaren zijn wettelijk verantwoordelijk voor bouwkundige brandveiligheid. Applicom past de meest geschikte oplossingen toe die voldoen aan de wet- en regelgeving, en zo bijdragen aan een (brand)veilige en financieel gezonde situatie.

Applicom   Universiteit Twente 20 normaal formaat

Neem contact op!

We staan u graag te woord!

Heeft u vragen over de diensten die wij kunnen leveren in een van onze (hoofd)segmenten, zoals de zorg, industrie, utiliteit of overheid? Neem contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)24 35 22 571

Logo Applicom Brandpreventie part of Unica FC

Applicom is sinds 1960 actief in alle disciplines van bouwkundige brandpreventie en zorgt met bouwkundige brandveiligheidsoplossingen en materialen dat een brand zich niet snel en onvoorspelbaar uitbreidt.

24/7 bereikbaar voor u als klant

Applicom Nederland B.V.

Rondweg 13
6515 AS Nijmegen

Neem contact met ons op

Applicom Nederland BV

Ontwerp en realisatie door